Kruipkelder isolatie

Heeft u altijd het idee dat er koude lucht uit uw vloer komt vandaan? Dit is niet prettig, maar het kan helaas wel voorkomen. Vanuit de kelder kan de kou namelijk optrekken naar uw vloer. Dit zorgt er voor dat uw vloer altijd koud aanvoelt. Sommige mensen met een kruipkelder hebben daarbij ook vaak last van een vochtprobleem rondom de vloer. Het niet goed isoleren van de kruipruimte is hier de voornaamste reden van. Vocht in de kelder zorgt voor schimmels, wat slecht is voor de leefomgeving. De warmte in een huis gaat daarbij voor 10 tot 15% verloren via de vloer. Het isoleren van een kelderruimte zal er voor zorgen dat deze warmte niet verloren zal gaat. Uiteindelijk zal dit zorgen voor een langere energierekening.

Kruipkelder isolatie

Isolatie vormen

De isolatiematerialen die gebruikt worden in een kruipruimte, moeten goed bestand zijn tegen vocht. Producten zoals glaswol en rotswol zijn niet goed bestand tegen vocht en passen daarom niet goed bij deze vorm van isolatie. Wat het wel goed doet is isolatieplaten en dan met name isolatieplaten gemaakt van XPS, PUR, EPR of PIR. Deze platen zijn licht van gewicht en vochtbestendig. Verder kan de ruimte ook worden geïsoleerd met PUR schuim. Als er veel leidingen aan het plafond van de kelder zijn gemonteerd, dan is het lastig om platen te plaatsen. In dit geval is de PUR spuitisolatie een goede optie. Deze vorm van isolatie hecht perfect aan het plafond en zorgt er voor dat alle gaatjes en kiertjes worden gevuld. De plaatsing van deze isolatievorm is snel en effectief. Bij de bovenstaande isolatievormen worden het plafond geïsoleerd. Is isolatie aan het plafond bij u geen optie, bijvoorbeeld door beperkte hoogte of toegankelijkheid, kies er dan voor om de bodem te isoleren. Dit kan gedaan worden met een isolatiedeken of EPS parels.

Kosten

Een handige doe-het-zelver kan zelf de kruipruimte isoleren. Dit kost dan ongeveer 10 euro per vierkante meter. Wat heeft u hiervoor nodig? Een boorhamer, isolatiepluggen, montagekit en een aantal vrije dagen. Echter is het wel aan te raden het isoleren over te laten aan een expert, om er zeker van te zijn dat de isolatie goed wordt geplaatst. Als het namelijk verkeerd is geplaatst kan de isolatie loskomen en zo ontstaan er trekgaten. U betaald meer wanneer u een specialist in huurt, maar er zijn daarentegen ook aantrekkelijke subsidies en premies wat de kosten lager maakt. Wanneer u het isoleren aan een specialist over laat, kost dit gemiddeld €20,- tot €30,- per vierkante meter. De exacte prijs is afhankelijk van het oppervlakte en de moeilijkheidsgraad.

Kruipruimte isoleren

Expert inschakelen

Wilt u besparen op uw energierekening en wilt u geen last meer hebben van tocht in uw woning? Kies dan voor kelderruimte isolatie. Ziet u het niet zitten om dit zelf te doen, schakel dan de hulp in van één van de isolatie experts van WT-Isolatie uit Brugge. De specialisten van WT Isolatie hebben ruim 15 jaar ervaring op het gebied van isoleren. Voor advies en prijzen gebaseerd op uw eigen wensen en eisen vraagt u een vrijblijvende offerte aan.