Waarom een gietvloer in huis

Meer en meer zie je gietvloeren verschijnen in de moderne interieurs. Het oogt strak en is zeker een aanwinst voor de moderne woning. Een gietvloer is gemakkelijk te plaatsen en vlakt zichzelf uit tijdens het gieten van de vloer. Dit wil zeggen dat je deze vloer niet hoeft glad te strijken met een machine of manueel. Het plaatsen van een gietvloer neemt twee tot vier dagen in beslag. Het zijn steeds verschillende lagen die men plaatst op elkaar en deze moeten goed drogen voor je een nieuwe laag kan plaatsen.

Voordelen van een gietvloer

  • Onverslijtbaar:Een gietvloer heeft bijna een levenslange garantie omdat deze vloer haast niet kan beschadigd worden. Gietvloeren zijn bestand tegen slijtage of vlekken
  • Waterdicht:Een gietvloer kan overal gebruikt worden. Ook in de badkamer want het grote voordeel van een gietvloer is dat deze waterdicht is.
  • Gemakkelijk te onderhouden: Een gietvloer is heel gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.
  • Warm:Een gietvloer voelt sowieso al warmer aan en kan perfect gecombineerd worden met vloerverwarming.
  • Geluiddempend: Een gietvloer is geluiddempend.
  • Elastisch en comfortabel:De gietvloer is elastisch en zorgt ervoor dat je comfortabel over de vloer kan lopen.
  • Brandvertragend:Gietvloeren zijn meestal behandeld met een product dat brandvertragend werkt.
  • Veel kleuren en soorten:Gietvloeren bestaan in allerlei materialen en vele kleuren. Afhankelijk van de soort gietvloer dat je kiest kan je heel wat verschillende kleurschakeringen vinden

Twee soorten gietvloeren:

Gietvloeren in Epoxy: Deze vloeren worden meestal in bedrijven gelegd. Epoxy wordt heel hard, onslijtbaar en is makkelijk te reinigen. Als men een epoxy gietvloer wenst is het belangrijk dat de ondergrond heel stabiel is om te vermijden dat deze vloer zou scheuren. Bij epoxy gietvloeren kan je geen vloerverwarming gebruiken.

Gietvloeren in polyurethaan:Dit zijn de vloeren die je terugvindt in het moderne interieur. Deze gietvloeren kunnen niet scheuren en zijn krasvrij. Bij gietvloeren in polyurethaan kan je vloerverwarming plaatsen. Deze vloeren zijn ook heel onderhoudsvriendelijk, naadloos en waterdicht.